1 d’oct. 2009

SANITAT HA AUTORITZAT LA VENDA SENSE RECEPTA DE LA PÍNDOLA DEL DIA DESPRÉS.


La ministra de Sanitat, ha anunciat l'autorització per a la venda de la píndola del dia després a les farmàcies sense necessitat de recepta mèdica. La finalitat és “evitar els embarassos no desitjats”, i va insistir que el Govern no vol que sigui “un mètode anticonceptiu més”, però sí que pretén facilitar l'accés a aquesta píndola per a “situacions d'emergència”. Va negar que es tracti d'un “mètode abortiu”, perquè aquest medicament “no és eficaç una vegada que hi ha implantació a l’úter”.

Segons va afegir, “amb aquesta decisió s'eliminen els obstacles amb el que es troben les dones, en particular les més joves, per a accedir a alguns mètodes anticonceptius”. “L'objectiu és que una dona que ho necessiti en un moment donat la pugui aconseguir sense cap tipus de problema”.
El Govern “no vol que es converteixi en un mètode anticonceptiu d'ús habitual” i va argumentar que aquest fet no s'ha produït en els països que fa temps que comercialitzan el medicament sense recepta, on han disminuït “significativament les interrupcions voluntàries de l'embaràs”.

Aquesta píndola, sota el meu punt de vista, s’ha de prendre en circunstàncies excepcionals, ja que te efectes secundaris per la dona. Aquestes mesures han d’anar acompanyades de fortes campanyes d’informació sexual als mes joves i, sobre tot, ha de quedar clar que ha de ser una mesura excepcional.
L’informació i l’educació sexual en el nostre país es una de les assignatures pendents.

1 comentari:

  1. Buaaah! Axo de la pindola és una bogeria!
    Estic segura que molta gent es pendrà axo com un metode anticonceptiu més, en comptes dutilitzarlu com un metode abortiu que és el que ès!

    ResponElimina