12 de nov. 2009

LES AULES D’INTEGRACIÓ ACOLLIRAN ELS NOUVINGUTS QUE ARRIBIN A MIG CURS.


A partir del mes de setembre vinent, els estrangers en edat escolar que arribin a Vic i Reus una vegada iniciat el curs seran acollits de manera temporal en unes aules especials, on se’ls proporcionaran uns coneixements generals i també lingüístics bàsics, durant un any com a màxim, abans de poder ser adscrits a una escola.
La incorporació a les aules catalanes de gairebé 2.500 immigrants durant el primer trimestre del curs, quatre vegades més que fa un any, i la perspectiva que la situació augmentarà han fet que la Conselleria d’Educació emprengui aquesta iniciativa, que ha resultat polèmica. El conseller d’Educació, ha revelat que les primeres aules d’aquesta experiència pilot que funcionarà durant 11 o 12 mesos a l’any, i a la qual es podran afegir altres municipis, s’ubicaran en aquelles dues ciutats on la gestió de l’allau migratòria comporta una complexitat més gran.
Maragall insisteix que les noves aules on es formaran els nouvinguts «durant 15 dies, un mes o dos», i fins a un any com a màxim, evitaran, d’una banda, «els problemes que comporta l’arribada cega i incontrolada» d’alumnat a les escoles al llarg del curs; i, de l’altra, «es guanyarà capacitat per prendre la millor decisió» a l’hora d’escolaritzar-los de manera definitiva.

És important tenir en compte que és un projecte pilot. Els resultats del qual hauran de ser analitzats en totes les seves variables.
Aquests nens nouvinguts es podran incorporar al sistema educatiu i no estaran aïllats. Podran aprendre eines bàsiques per moure’s a l’escola ordinària, on s’integraran el curs següent.
Però realment no els costarà més aprendre en una classe on ningú sàpiga l’idioma que en una que els seus companys el parlin i els puguin ajudar?

Imatge extreta d'aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada