25 de nov. 2009

LES FAMÍLIES S’ESTALVIARIEN 432 EUROS L’ANY AMB LA T-INFANT!!


Les famílies s'estalviarien un mínim de 432 euros l'any per fill amb la creació d'un títol especial per al transport públic adreçat als infants. El debat de la gratuïtat del transport públic per als menors he generat estudis que demostren que Barcelona és a la cua d'Europa pel que fa a tarificació social dels títols de transport.
El fet és que a hores d'ara, tant a les grans urbs europees com a les capitals de província catalanes s'estan aplicant descomptes als tiquets per a infants, si no la íntegra gratuïtat dels títols. Així, a Girona el transport públic és gratis fins als 12 anys; a Lleida, fins als 16 i, a Tarragona, fins als 18 anys no paguen.
Segons dades de CCOO, l'àrea de Barcelona compta amb un sistema tarifari per a metro, tren i autobús molt més car que a la resta d'àrees metropolitanes europees. Per això, proposen la creació de quatre nous títols. Un d'ells és la tarja gratuïta per a escolars, extensible fins els 16 anys.
Una altra tarja beneficiaria els joves fins els 25 anys, que, amb un descompte del 40% pagarien 173 euros menys anualment. Un tercer títol seria per als empleats que, també amb un 40% de descompte, s'estalviarien 203 euros l'any; mentre que un quart abonament seria per a les persones amb necessitats especials, per als qui el transport públic costaria 305 euros menys l'any en comparació amb les tarifes actuals.

Imatge extreta d'aquest enllaç.

1 comentari:

  1. Trobo que el fet d'estalviar-se una quantitat gran de diners és un punt a favor per les famílies i també trobo la cosa més normal que els infants puguin anar gratuïtament amb el transport escolar, no són un adult i si l'agafen és perquè no hi ha més remei, no perquè no vulguin agafar el cotxe, malgrat trobo que entre les comunitats autònomes hi hauria d'haver també una mica de regularitat perquè a totes siguessin iguals.
    I pel que fa els joves fins a 25 anys que tinguin un descompte i pels empleats ho trobo fantàstic, la crisi la nota tothom, estudiants i treballadors

    ResponElimina