3 de nov. 2009

LES JOGUINES PER NADAL


Amb l'arribada de Nadal, la principal il.lusió de nens és una joguina, però alguns no són adequats per la influència negativa que puguin exercir en ells. Els nens aprenen jugant, és per això que en la tasca de seleccionar les joguines, els adults no hauríem de comprar aquells considerats com bèl.lics i tampoc els que no s'adaptin a la seva edat.
Els videojocs que promouen la violència i joguines bèl.lics influeixen de manera negativa en els nens, perjudicant el seu desenvolupament i creixement personal. Aquest tipus de joguines els incita a ser més agressius amb els seus companys.
A l'hora de comprar una joguina hem de buscar el més adequat: aquella que fomenti un comportament cívic i solidari, que no sigui tòxica per a la salut i el medi ambient, que ajudi al nen a desenvolupar la seva creativitat i personalidad.
El problema és que, durant aquestes setmanes prèvies al Nadal, les joguines formen part de les converses de tots els nens, cosa que no és d'estranyar perquè la televisió ens bombardeja amb anuncis i les bústies s'omplen de catàlegs.
Les joguines educatives són el millor regal, ja que contribueixen al desenvolupament del nen. És fonamental comprovar la seguretat de la joguina, buscant el distintiu CE de manera visible i clara, que aparegui el nom i la identificació del fabricant. Tot això són signes que ens donen la garantia que la joguina ha passat per les normes de seguretat vigents.

Penso que és interessant no regalar masses joguines. L’excés, no enriqueix el joc, el que fa és empobrir-lo ja que al final el nen no juga, realment, amb res. No ens hem de deixar portar per la publicitat.
El joc és una activitat important en la infància, no només ho ha de fer al Nadal, sinó que ha de jugar durant tot l’any.
És important dialogar amb els nens i fer-los entendre que no poden demanar tot el que volen.
Es molt més important l'afecte i l'amor dels pares, que omplir de joguines la vida d'un nen.

Imatge extreta d'aquest enllaç.

4 comentaris:

  1. Penso que tota la societat, ha fet la idea de que quant arriba Nadal, el mes important per els nens són els regals que porten els reis. Realment quant era petita també o creia i ara una part de mi encara o pensa. Potser si que hem d'escollir les joguines més adients per els nostres fills però també penso que s'els hi ha de donar algun capritx, alguna joguin que ells demanin i possiblement no tinguin cap educacio tant important com d'altres que serien millor.

    EL que vull dir és que està molt be que tríem les joguines mes bones per els nens però així, quin sentit té dir que demanaran els reis si acaben decidint els pares el que és millor per el nen/a?

    ResponElimina
  2. Jo penso que tenir més joguines no és sinonim a tenir més felicitat.
    Penos que les joguines han d'ajudar els infants a desenvolupar-se com a persones, joguines que fomentin el companyaris-me, la cooeducació i que tots som iguals en aquest món.Exemple: jugar a nines, tant i poden jugar nens com nenes, amb això vull dir que no hem de fer que les joguines siguin sexistes, que elles només són joguines i és la ment de la persona que li dont un significat o altre, crec que pensem masssa amb el que dirant, però els nens no ho pensen simplament juguen.

    ResponElimina
  3. Estic d'acord amb tot el que has dit. La societat es pensa que quan arriba el Nadal el més important és omplenar el menjador de joguines, i no és així. Els infants tenen altres necessitats molt més importants que la de tenir una quantitat excessiva de joguines; és millor poques joguines, de qualitat i que hi treguin el màxim de suc possible. Els nens/es quan juguen aprenent i quan juguen potencien el seu desenvolupament cognitiu, psicomotor, social, afectiu,... També penso que la societat no està gaire informada sobre quines són les joguines més adequades per cada infant.

    ResponElimina
  4. Penso el mateix que tu!
    L'arribada del Nadal s'ha convertit entre els nens en la idea de rebre joguines i crec que molta culpa la tenen els anuncis de televisió, ja que durant aquestes dates casi tots els anuncis que fan són sobre joguines i això influeix en el nen o nena. Jo crec que son els adults els que han d'intentar concenciar a l'infant de que no per tenir més joguines ets més feliç. I a més explicar-los que moltes de les joguines que es mostren en els anuncis no són iguals a la realitat, ja que molts anuncis són enganyosos i utilitzen enganys per a vendre el producte!

    ResponElimina